Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκρισή του

Την πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού έδωσε ο FDA όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία το είχαν προαναγγείλει από το περασμένο Σάββατο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όπως έχει δηλώσει και ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, καταρρίπτεται ένα από τα λεγόμενα όσων δεν θέλουν να τους χορηγηθεί το εμβόλιο, γιατί είναι πειραματικό.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι το πρώτο που δεν ανήκει πλέον στο καθεστώς της προσωρινής άδειας χρήσης και θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για απαίτηση εμβολιασμού από νοσοκομεία, κολέγια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο έλαβε κατεπείγουσα άδεια τον Δεκέμβριο και πάνω από 203 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μόνο στις ΗΠΑ.

H έκθεση της Pfizer προκειμένου να πάρει την έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούνταν από 340.000 σελίδες, με ρεκόρ δεδομένων. Συγκεκριμένα τα στοιχεία προέκυψαν από 44.000 μετέχοντες στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Νότια Αφρική και Νότια Αμερική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εμβόλιο είναι 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης – ένα ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και δόθηκε η άδεια έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη