Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Εξορμήσεις μελών Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Έβρου σε δομές και υπηρεσίες υγείας

Στελέχη και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Έβρου επισκέφτηκαν δομές υγείας στο νομό με επικέντρο τα δυο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής, καταγράφοντας μια σειρά από προβλήματα, ελλείψεις και μεταφέροντάς τα στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δείχνει ιδαίτερο ενδιαφέρον για τον νομό. Η νομαρχιακή στις συναντήσεις που ειχε, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση και ανάπτυξη του εθνικού συστήματος υγείας με έμφαση τον πραγματικό χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης. 

Σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. αναφέρει:

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ζήτημα ταυτοτικό για το κίνημά μας. Γι’ αυτό και διαχρονικά ήταν και είναι βασική μας προτεραιότητα, να υπερασπιζόμαστε τη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, ως βασικό αγαθό, από κάθε σχεδιασμό υπονόμευσης. Παράλληλα υπερασπιζόμαστε το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, που είναι και ο θεμέλιος λίθος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας. 

Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για την δήθεν ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με αυτό το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση καθιστά σαφές ότι αποτελεί επιλογή της η υπονόμευση του ΕΣΥ.

Στα πλαίσια της υπεράσπισης του ΕΣΥ, η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο, μέλη της Κ.Ε. αλλά και στελέχη του Κινήματος:

• Πραγματοποίησαν την εβδομάδα που πέρασε επισκέψεις στα Νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου καθώς και στα Κέντρα Υγείας Δικαίων και Ορεστιάδας.
• Έγιναν συναντήσεις με αντιπροσωπίες εργαζομένων, ιατρών αλλά και με τους Διοικητές των Νοσοκομείων.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν:
• Το θέμα των απογευματινών ιατρείων για το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης
• Η υποστελέχωση σε προσωπικό σε όλες της δομές.

• Προβλήματα οικονομικής φύσεως που απασχολούν ιδιαίτερα το εργατικό δυναμικό του τομέα της υγείας.

Φαίνεται τελικά πως η δικαιολογία της Κυβέρνησης περί μη ύπαρξης πόρων, περί απροθυμίας κάλυψης θέσεων από το υγειονομικό προσωπικό,  είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη