Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στις Σχολές της Αστυνομίας Κομοτηνής και Διδυμοτείχου στους νέους συνοριοφύλακες

Το διήμερο 18-19 Αυγούστου πολυμελής αντιπροσωπεία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, επισκέφθηκε τους 935 σπουδαστές – νέους συνοριακούς φύλακες στις Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου. Χρειάστηκαν 18 ολόκληρα χρόνια να ξαναγεμίσουν οι σχολές με νέους συνοριακούς φύλακες για να καλύψουν ανάγκες διαχρονικές στη διαχείριση του μεταναστευτικού στη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν περιορίστηκε στις επισκέψεις της αντιπροσωπείας στις Σχολές, αλλά από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε όλους τους νέους συνοριακούς φύλακες δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον κάθε νέο συνάδελφο, με σκοπό να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων καλύπτοντας ανησυχίες και προβληματισμούς των νέων παιδιών.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα είχε καθημερινή επαφή με τις Διοικήσεις των Σχολών, την ηγεσία του Σώματος αλλά και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου, προκειμένου να λαμβάνει απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούσαν τους σπουδαστές. Κατά την επίσκεψη μας δημιουργήσαμε συνθήκες επικοινωνίας και διαλόγου με τους νέους συναδέλφους μας ενημερώνοντας τους για ζητήματα τόσο σε υπηρεσιακά όσο όμως και σε ασφαλιστικά θέματα.

Για την θετική έκβαση αυτής της εκπαιδευτικής σειράς,  με όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω του covid-19, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Αρχηγό του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις διοικήσεις των Σχολών για την πλήρη κατανόησή τους σε όποια προβλήματα ανέκυπταν. Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι νέοι συνοριακοί φύλακες κέρδισαν  την πρώτη τους μάχη και σύντομα εξέρχονται από τις Σχολές για την πρακτική τους εκπαίδευση δίπλα μας.

Τους ευχόμαστε από καρδιάς, από εδώ και πέρα να κερδίζουν καθημερινά τις μάχες απέναντι στη διασυνοριακή εγκληματικότητα με το ήθος και τις αξίες που αρμόζει σε έναν Έλληνα Συνοριακό Φύλακα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη