Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Επίσκεψη του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Επιμελητήριο Έβρου

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2020, επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Έβρου ο κ Πέτρος Δούκας , Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ), συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ Νικόλαο Αγγελίδη (ΕΒΕ Ροδόπης) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Βασίλειο Κούτση (Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας) και τον κ. Γεώργιο Ανδρέου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά). Στην συνάντηση το Επιμελητήριο Έβρου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον υπεύθυνο Γ.Ε.ΜΗ. κ. Δημήτριο Μπακαλίδη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας στις 27 Ιουνίου. Η συνεδρίαση, έχει συμβολικό χαρακτήρα ως δήλωση συμπαράστασης, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί παράδοση εξοπλισμού, στις δυνάμεις που επιχειρούν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε την παρούσα κατάσταση και εστίασε στις υφιστάμενες προκλήσεις και προοπτικές. Αρχικά αναφέρθηκε στην ανάγκη της αναθεώρησης του Κυβερνητικού σχεδιασμού για τα μεγάλα έργα, ώστε να ενταχθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης που αποτελεί σημαντικό έργο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της περιοχής.

Στη συνέχεια, με αφορμή την εξειδίκευση του κ Κούτση στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Πιο ειδικά έγινε αναφορά στην παρούσα κατάσταση των λιμενικών υποδομών, τη συμβολή τους στην επιχειρηματική ανάπτυξη, γενικότερες προοπτικές ενώ τέθηκαν στοχευμένες προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ Τοψίδης, ανέπτυξε προς τους καλεσμένους λεπτομέρειες σχετικά με τον προσανατολισμό των Επιμελητηρίων της Π.Α.Μ.Θ., προς μια περιφερειακή στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης. Μια στρατηγική η οποία εστιάζει σε στοχευμένες ενέργειες βάση των ιδιαίτερων γνωρισμάτων και δυνατοτήτων κάθε περιφερειακής ενότητας και ακολούθησε μια συνοπτική παρουσίαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας στην Π.Ε. Έβρου.

Η παρουσίαση έκλεισε με την αναφορά στην ΒΙ.ΠΕ. και σε ζητήματα που γενικότερα μπλοκάρουν την ανάπτυξη των ΒΙ.ΠΕ. ανά την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος και τα μέλη Διοίκησης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου εκφράσανε την επιθυμία τους για την ενίσχυση της συνεργασίας και συνεισφοράς για την στήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου και αποφασίστηκε η συνεργασία για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων το 2021 το Επιμελητήριο Έβρου γιορτάζει τα 100 χρόνια από την σύσταση του.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη