Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο καθηγητής Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ Μανόλης Βαρβούνης

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με πράξη της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου του Αιγαίου καθηγήτριας κας Χρυσής Βιτσιλάκη, μετά από απόφαση της Συγκλήτου και σχετική πρόταση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3379 τευχ. Β΄(13 Αυγούστου 2020), απονεμήθηκε η ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή του «Επίτιμου Διδάκτορα» στον Καθηγητή Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Μ. Γ. Βαρβούνη.

Η απονομή του επίτιμου διδακτορικού τίτλου στον κ. Βαρβούνη έγινε επειδή με το έργο του ανέδειξε και μελέτησε επιστημονικά τον λαϊκό πολιτισμό τόσο της Σάμου όσο και πολλών άλλων νησιών του Αιγαίου, αλλά και επειδή, κατά το σκεπτικό της απόφασης «στο ογκωδέστατο και πολυσχιδές έργο του περικλείει, αλλά και ακατάπαυστα επαξίως προβάλλει όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή χώρο».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική για τον κ. Βαρβούνη απόφαση, δεδομένου ότι ο ίδιος κατάγεται από τη Σάμο, αλλά και ότι το μεγαλύτερο μέρος του ερευνητικού, συγγραφικού, επιστημονικού και κοινωνικού έργου του αναφέρεται στον λαϊκό πολιτισμό, την θρησκευτική λαογραφία και την εκκλησιαστική παράδοση των νησιών του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Και βέβαια για μια διάκριση που δείχνει την εκτίμηση του ελληνικού ακαδημαϊκού χώρου για το επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο που συντελείται στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του πανεπιστημίου μας, του οποίου ο τιμώμενος, ήδη από τα πρώτα βήματα, είναι Καθηγητής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin