Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΕΠΒΘ: Έκκληση για ενημέρωση περιστατικών με δηλητηριασμένα δολώματα

Έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για περιστατικά με παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, που πέφτουν στην αντίληψή τους, απευθύνει η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Η Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων και Ζώων λειτουργεί αδιάκοπα από το 2014 στη Θράκη ως μια από τις πρώτες τέτοιες μονάδες στην Ελλάδα και το έργο της είναι ομολογουμένως σπουδαίο!

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει σώσει εκατοντάδες ζώα, άγρια και οικόσιτα, πολλά από αυτά σπάνια όπως ο Ασπροπάρης, καλύπτοντας σχεδόν 1000 χιλιόμετρα και εντοπίζοντας εκατοντάδες δηλητηριασμένα δολώματα και ζώα. Απομακρύνοντας όλα αυτά τα επικίνδυνα ευρήματα από την ύπαιθρο, ο φαύλος κύκλος της δηλητηρίασης έπαψε να σπέρνει τον θάνατο.

Όμως η μονάδα μας δεν θα μπορούσε να είναι τόσο αποτελεσματική χωρίς την ενεργή εμπλοκή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και πολιτών. Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολίτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο ενημερώνοντας έγκαιρα τις υπηρεσίες ή την μονάδα ανίχνευσης για κάποιο περιστατικό με παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Όσο πιο γρήγορα η μονάδα έλεγχε μια περιοχή, τόσο πιο πολλά ζώα μπορούσαν να σωθούν.

Η χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι έγκλημα! Ανάφερε κάθε περιστατικό στην αστυνομία, δασαρχείο ή μονάδες διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Αν ξέρεις για δηλητηριασμένα δολώματα ή ζώα στην ορεινή περιοχή Έβρου ή Ροδόπης κάλεσε αμέσως τη Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της ΕΠΒΘ στο 2554032210.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη