Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Εργαζόμενοι σε Δομές Φιλοξενίας του Έβρου: Διεκδικούμε επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση

Με σημερινή επιστολή τους 20 εργαζόμενοι του Β΄ Κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στις Δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών ΚΥΤ-Φυλακίου Έβρου ζητούν την επαναπρόσληψή τους και την μονιμοποίησή τους μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ή με προκήρυξη τύπου 3κ. με κριτήρια μοριοδότησης και εντοπιότητας. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έστειλαν στα αρμόδια υπουργεία οι εργαζόμενοι στα αρμόδια υπουργεία και στους βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού Έβρου.

Προς 

κ. Βρούτση Γιάννη

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ

κ. Μηταράκη Νότη

Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου της ΝΔ

κ. Γκαρά Αναστασία

Βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ

κ. Δερμεντζόπουλο Χρήστο

Βουλευτή Έβρου ΝΔ

κ. Δημοσχάκη Αναστάσιο

Βουλευτή Έβρου ΝΔ

κ. Κελέτση Σταύρο

Βουλευτή Έβρου ΝΔ

Από

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, Β’ ΚΥΚΛΟΣ (ΑΠΟ ΔΗΜ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΑΕΔ Νο 9/2017) ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΥΤ- ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Θέμα

Διεκδίκηση επαναπρόσληψης  και μονιμοποίησης μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ή με προκήρυξη τύπου 3κ. με κριτήρια μοριοδότησης (αντίστοιχη εμπειρία) και εντοπιότητας.

Εργαστήκαμε στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου είκοσι (20) άτομα έχοντας συμπληρώσει 24 μήνες εργασίας. Το σύνολο των παρατάσεων που δόθηκαν με τις ανάλογες Κ.Υ.Α. και τα αντίστοιχα ΦΕΚ αναλυτικά, δίνονται ως εξής:

 • 1η δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 8.6710, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 2214/13.06.2018
 • δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 8.8066, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 3417/10.08.2018
 • 3η δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 8.9521, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 4528/17.10.2018
 • 4η δίμηνη παράταση Αριθμ. ΚΥΑ 9.41, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 1/07.01.2019
 • 8μηνη επιμήκυνση: Αριθμ. ΚΥΑ 9.3024, ΦΕΚ, Τεύχος Β’ 1789/21.05.2019.

Σε όλο αυτό το διάστημα των 24 μηνών εργασίας ανταποκριθήκαμε στον ρόλο μας τόσο επαγγελματικά, όσο και ανθρωπιστικά, αποκτώντας εξειδικευμένη εμπειρία και μια σειρά τεχνικών, διοικητικών και ειδικών δεξιοτήτων.

Όλοι οι εργαζόμενοι του Β’ κύκλου εργαστήκαμε με πολύ χαμηλές αποδοχές, αμειβόμενοι με τον κατώτερο μισθό των 546 ευρώ, κάτω από αντίξοες και επισφαλείς συνθήκες, χωρίς καταβολή επιδομάτων επικινδυνότητας και ανθυγιεινούς εργασίας.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη:

 • Ότι οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές αυξάνονται
 • Ότι η διαχείριση αυτών των ροών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ως μία έκτακτη ανάγκη με προσωρινά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
 • Ότι απαιτείται εξειδικευμένη εμπειρία από μόνιμο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Δομών
 • Ότι 2 χρόνια τώρα ως εργαζόμενοι έχουμε λάβει, μέσα από την καθημερινή μας επαφή και την εξυπηρέτηση ανθρώπων που, λόγω των δεινών που έχουν περάσει, χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και συμπεριφοράς στην ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων-μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.
 • Ότι οι ανάγκες στις Δομές και στο Κ.Υ.Τ. είναι πάγιες και διαρκείς
 • Το ομόφωνο θετικό ψήφισμα υπέρ του Β’ Κύκλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας: Θέμα 51 που συζητήθηκε στις 26-11-2019 ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και είμαστε απαραίτητοι στις θέσεις εργασίας μας ως μοναδικοί εργαζόμενοι, καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι και δεν αποτελούμε επικουρικό προσωπικό.

Για όλους τους παραπάνω  λόγους, διεκδικούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας με μόνιμη και σταθερή δουλειά, την αναγνώριση της σημαντικότητας μόνιμου προσωπικού και της ποιοτικής προσφοράς μας στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού στην χώρα μας, τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουμε σε έναν εργασιακό χώρο με δύσκολες συνθήκες και το ότι είμαστε απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Οι 20 εργαζόμενοι Β’ Κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα Νο9/2017

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974703500 Αναστασία Χ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη