Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα και στην Αλεξανδρούπολη εκδηλώσεις τιμής

Με συγκεντρώσεις και 24ωρη απεργία την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου τιμούν την Εργατική  Πρωτομαγιά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παρόλο που η επίσημη αργία έχει μεταφερθεί από το υπουργείο Εργασίας για την Τρίτη 7 Μαΐου.

Τους χιλιάδες νεκρούς εργαζόμενους της εργατικής τάξης, στους αγώνες για το δίκιο της και για μια καλύτερη ζωή, που πρωταγωνίστησαν σ’ αυτή την πάλη, τίμησαν με μια ζεστή και όμορφη εκδήλωσή μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι. Οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σήμερα, στην εκμετάλλευση που βιώνουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και όσων δίνουν τα «διαπιστευτήρια» τους στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, τονίζοντας πως για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Οι αγώνες  πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «δεν διεκδικεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη». Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως «καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη