Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο

Την αποφασιστικότητα για συνέχιση των ερευνών για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο εξέφρασε την Παρασκευή από τον Σαγγάριο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε απαξιωτικά και για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την προτροπή του τελευταίου στον Τούρκο ηγέτη να μην προβεί σε μηνύματα που θα προκαλέσουν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, λέγοντας ότι «δεν έχουν μάθει ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν».

«Τί μας λένε; Τί δουλειά έχετε στη Συρία, τη Λιβύη, το Καραμπάχ, την ανατολική Μεσόγειο. Όσοι το λένε αυτό είτε δεν ενημερώνονται τί γίνεται στον κόσμο, είτε τραβούν την ξιφολόγχη του εχθρού. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Εάν θέλει ο Θεός, θα είμαι στη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Μιλάμε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μου λέει, ‘Άκουσα ότι θα πας στην Κύπρο. Καλύτερα μη δώσεις σκληρά μηνύματα από εκεί…’. Κι εγώ του είπα, «αν με ενημερώσετε πώς να στέλνω μηνύματα, τότε θα τα διαβάσω εκεί». Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποιος είναι ποιος. Είμαι παιδί αυτού του έθνους. Εσύ πότε έμαθες ότι ο Ερντογάν μιλάει κατόπιν οδηγιών… Ό,τι δικαίωμα έχουμε, εμείς θα το αρπάξουμε και θα το διεκδικήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Έρχονται συνεχώς σήματα για ενδείξεις φυσικού αερίου, τώρα ελπίζουμε και ο στόχος μας είναι να εξάγουμε και φυσικό αέριο από εκεί. Όταν βγάλω και φυσικό αέριο, το έθνος μου θα είναι πολύ πιο ήρεμο».

Πηγή: imerisia.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη