Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ερώτηση Ν. Γκαρά στη Βουλή για παράταση Μέτρου 11 για Βιολογική Γεωργία

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την παράταση του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» για δύο ακόμη έτη, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά στην ερώτηση που συνυπογράφουν ακόμη 50 Βουλευτές, υπενθυμίζει πως το 2017 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε και υλοποίησε το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), στο οποίο εντάχθηκαν 9.266 παραγωγοί σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και 1.166 στον Νομό Έβρου.

Σήμερα, συμπληρώνει η κα Γκαρά, η αδράνεια της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να προχωρήσει στην – προβλεπόμενη από την ίδια την προκήρυξη – επέκταση του Μέτρου για δύο επιπλέον έτη, έχει σαν αποτέλεσμα να τίθενται εν αμφιβόλω και να οδηγούνται στην καταστροφή οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν, αλλά και οι επενδύσεις που έκαναν οι νέοι παραγωγοί Βιολογικής Γεωργίας κατά την τελευταία τριετία.

Στη συνέχεια η κα Γκαρά επισημαίνει πως το απαιτούμενο κονδύλι για να προχωρήσει η διετής παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μικρότερο από 55 εκ. ευρώ. Παράλληλα, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί από την πανδημία του κορονοϊού, λόγω και της αδιαλλαξίας της Κυβέρνησης.

Τέλος, η κα Γκαρά ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν θα προχωρήσει στην παράταση του Μέτρου 11 για επιπλέον δύο έτη, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη, και από πού σχεδιάζει το Υπουργείο να βρει τους πόρους που θα απαιτηθούν για την κάλυψη αυτής της επέκτασης του προγράμματος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email