Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Εστίαση: Οργή για τις επιστολές πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ τα μαγαζιά είναι κλειστά

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι επαγγελματίες εστίασης για το γεγονός πως οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων τους αποστέλλουν «ειδοποιητήρια πληρωμών» ενώ αυτοί έχουν τα μαγαζιά τους για δεύτερη φορά κλειστά μέσα στο 2020. Εκφράζουν την αγωνία τους και ζητάνε την άμεση επέμβαση της Πολιτείας και των Επιμελητηρίων επί του θέματος, ενώ επαναλαμβάνουν για ακόμη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνου φορέα είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση τους:

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες ιδιοκτήτες εστίασης γίνονται αποδέκτες επιστολών και email από το σύνολο των εταιρειών πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για την αποπληρωμή «οφειλών».

Όλα αυτά ενώ βρίσκονται κλειστά για δεύτερη φορά το 2020 με κρατική εντολή μένοντας για 5 μήνες κλειστά και λειτουργώντας για άλλους 5 μήνες με το 50% της δυναμικής τους.

Μάλλον ζουν σε παράλληλο κόσμο και παίρνουν δύναμη από το παρελθόν της αυθαιρεσίας, των εκβιασμών και της ανεξέλεγκτης δράσης τους.

Ποιος ο ρόλος του ΟΠΙ;

Ποια η θέση του Υπουργείου Πολιτισμού και της κ.Μενδώνη;

Ποιος ο ρόλος των επιμελητηρίων που χειροκροτούν και συνεργάζονται με αυτές τις εταιρείες;

Η θέση της estiasigreece είναι ξεκάθαρη. ΕΝΑΣ φορέας είσπραξης και μόνο.

Αυτός θα εισπράττει και θα μοιράζει ότι δικαιούται ο κάθε φορέας πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Λεπτομέρειες περί αμοιβολογίων, χρήση μουσικής απαραίτητη η μη και περιεχόμενο δημιουργών θα πρέπει να εξορθολογιστούν με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και την συμμετοχή στην διαβούλευση δημιουργών και χρηστών.

Το διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, ας γίνουν πράξη όσα θα φέρουν δικαιοσύνη σε έναν προβληματικό περιβάλλον με αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, χρεοκοπία, κακουργήματα.

Η εστίαση δεν θα ανεχτεί αδράνεια από κανέναν. Απαιτεί λύση άμεσα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη