Εταιρεία ΑΠΕ σχεδιάζει 4 αιολικά πάρκα σε εκτάσεις των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου (τα τοπογραφικά σχέδια)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Εβδομήντα δύο (72) ανεμογεννήτριες, σε τέσσερις αιολικούς σταθμούς, σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σε τοποθεσίες που διοικητικά “μοιράζονται” οι δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Την πρόταση του έργου έχει υποβάλει η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Green Volt, που βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης του φακέλου για την αδειοδότησή της.

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου θα έρθουν προς γνωμοδότηση στα δημοτικά συμβούλια των δυο δήμων και για την τελική έγκριση ή μη, επί των ΜΠΕ, την απόφαση θα λάβει η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ.

Τα τέσσερα αιολικά πάρκα χωροθετούνται στις περιοχές «Φύλακες-Αετός-Μαυροχώματα» (22 ανεμογεννήτριες) που εκτείνεται στις δημοτικές ενότητες Βύσσας και Κυπρίνου του δήμου Ορεστιάδας, «Αλμύρες-Πάγος» (11 ανεμογεννήτριες) που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Κυπρίνου, στη θέση «Λαγός-Πύργος-Αλώνια» (24 ανεμογεννήτριες) που «μοιράζεται» στις δημοτικές κοινότητες Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και στη θέση «Τρανή Ράχη-Χέρσος Λόφος-Πηγάδια» (15 ανεμογεννήτριες) που εκτείνεται στα όρια των δημοτικών ενοτήτων Διδυμοτείχου-Μεταξάδων-Ορεστιάδας».

Οι συγκεκριμένοι σχεδιαζόμενοι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι συνολικής ισχύος 302,4 megawatt (MW).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin