Ευρωπαϊκή διάκριση για την Κομοτηνή – Συγκαταλέγεται στις πιο προσβάσιμες πόλεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ανακοινώθηκαν οι έξι φιναλίστ του ευρωπαϊκού διαγωνισμού EU Access City, εντός των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Κομοτηνή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φιναλίστ για την πιο προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη (από τις 50 περίπου που δήλωσαν συμμετοχή) είναι οι εξής πόλεις:

  •  Bremerhaven
  •  Firenze
  •  Gdynia
  •  Jönköping
  •  Komotini
  •  Poznań

Η ανακοίνωση της νικήτριας πόλης θα γίνει σε ειδική διαδικτυακή τελετή την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Στην πρόταση του Δήμου Κομοτηνής συμπεριελήφθησαν όλες οι δημοτικές υποδομές προσβασιμότητας, οι σχετικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και οι συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί με δημόσιους φορείς και συλλόγους.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής «για την προετοιμασία της πρότασης συνεργάστηκαν με επιτυχία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στο αναπηρικό κίνημα.

Σκοπός της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής είναι να αναδειχθεί το έργο που έχει πραγματοποιηθεί αναφορικά με την προσβασιμότητα σε εθνικό επίπεδο, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι συνδημότες μας. Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε ότι μέσα από την αξιολόγηση της πρότασής μας θα προκύψουν και ενδιαφέρουσες προτάσεις και συνέργειες για την περαιτέρω βελτίωση του Δήμου μας σε θέματα προσβασιμότητας».

Πηγή: xronos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin