Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ευχαριστήριο μήνυμα της Περιφερειακής Σύνθεσης προς τους υλοτόμους του Σιδηροχωρίου και του Πετρολόφου Έβρου

Ευχαριστήριο μήνυμα για τους κατοίκους του ορεινού όγκου του Νομού Έβρου που σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προστάτευσαν την περιοχή απο την πυρκαγιά κόβοντας δέντρα, εξέφρασε με επιστολή της η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Η μεγάλη και πολυμέτωπη πυρκαγιά του Έβρου, σίγουρα έχει αφήσει βαθιές πληγές στο οικονομικό και οικολογικό προφίλ του Νομού, για τις οποίες όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να διαχειριστούν μέσα από συγκεκριμένα και οργανωμένα σχέδια με αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα όμως η μεγάλη αυτή πυρκαγιά ανέδειξε και τη σπουδαία προσφορά ανθρώπων και επαγγελματικών ομάδων, όπως και την σπουδαιότητα του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση μεγάλων και επικίνδυνων συμβάντων.

Με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζουμε ως παράταξη τις θερμές ευχαριστίες μας στους υλοτόμους των οικισμών Σιδηροχώρι και Πετρόλοφο του Δήμου Σουφλίου, που σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία διέσωσαν δασική έκταση περίπου 100.000 στρεμμάτων.

Με μοναδικά όπλα τα αλυσοπρίονα τους και οδηγό την πολύτιμη και πολυετή εμπειρία τους καθώς και την γνώση της μορφολογίας της περιοχής όπου ζουν και εργάζονται, τα 20 μέλη της ομάδας παρέμειναν στο μέτωπο για έξι μερόνυχτα προσφέροντας ακούραστα τις υπηρεσίες τους, που τελικά αποδείχτηκαν σωτήριες για μία πολύ μεγάλη δασική έκταση στον άξονα Καλλιθέα – Διασταύρωση Σανιδοχωρίου (Ταχτατζίκ) – ύψωμα Κούτρα -Τρεις Βρύσες.

Εκφράζουμε λοιπόν τις θερμές ευχαριστίες μας σημειώνοντας ότι η προσφορά τους αποτελεί παράδειγμα εθελοντισμού, αλλά ταυτόχρονα εγείρει την υποχρέωση επαναπροσδιορισμού της σχέσης των Εθελοντών/τριών με την οργανωμένη πολιτεία, ώστε από δω και στο εξής η προσφορά τους να συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη