«Ζωντανεύοντας» την ιστορία της Επανάστασης σε 18 πόλεις της Ελλάδας – Προβολή και σε κτίριο της Αλεξανδρούπολης

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για μία εκ των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία αφορά σε μια οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν.

Για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάνει λόγο στη σχετική ανακοίνωση της, η Επιτροπή.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.

Οι πόλεις θα είναι:

Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη, Χανιά και Χίος.

Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επέβαλε η συγκυρία, η δράση μεταφέρθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου.

Πηγή: athina984.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin