Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη – Το πρόγραμμα του εορτασμού

Το πρόγραμμα του εορτασμού για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Έβρου για την Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η 21η Νοεμβρίου 2022 θα γιορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, ως η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τον εορτασμό ορίζουμε γενικά τα εξής:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2022.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2022, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 B΄) K.Y.A., όπως ισχύει.
  3. Επίσημη έπαρση σημαίας στις 8:00 στα φρούρια ή τους ειδικούς χώρους έπαρσης σημαίας και υποστολή της μετά τη δύση του ηλίου με τη συμμετοχή αγήματος και στρατιωτικής μουσικής, όπου είναι δυνατό.
  4. Τέλεση δοξολογίας και ομιλία στο μητροπολιτικό ναό.
  5. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, μετά τη δοξολογία, από Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, καθώς και από Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.

ΣτηνΑλεξανδρούπολη, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ώρα 8:00:Έπαρση της σημαίας στονπρο της Μεραρχίας χώρο με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής και την παρουσία των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Ώρα 10:00Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Στρατήγισσας (διασταύρωση του Περιφερειακού δρόμου με την οδό Ηροδότου, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ) χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.

Μετά τη δοξολογία, ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γεώργιος Κολώνιας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (διάρκειας 5-8 λεπτών).

Ώρα 10:45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζηαπό τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ Μ.Π., τον εκπρόσωπο τουΔημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Διοικητήτων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, τα Προεδρεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και εκπροσώπους των εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Δύση ηλίου: Υποστολή σημαίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη