Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ησυχία δεν έχει… ο καιρός: Απανωτά κύματα καταιγίδων μέχρι τις 15 Ιουνίου

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά το Σάββατο και θα κορυφωθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, όταν καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, για σήμερα Παρασκευή, αναμένονται κάποια σύννεφα αστάθειας και μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και του ανατολικικού Αιγαίου προς το απόγευμα.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική δεν θα προβληματίσει, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα, καθώς το βράδυ αναμένεται ένα πέρασμα από μπόρες.

Το σκηνικό του καιρού αρχίζει να αλλάζει από το Σάββατο, όταν και θα έχουμε έξαρση της αστάθειας, ιδιαίτερα προς τα βόρεια και κεντρικά του ηπειρωτικού κορμού, τα ορεινά της Πελοποννήσου, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Το απόγευμα της Κυριακής, όμως – όπως σημειώνει από την πλευρά του ο Σάκη Αρναούτογλου – θα ξεκινήσουν δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Από τα ΒΑ της χώρας, στη Μακεδονία έως και την Αττική αναμένονται έντονα φαινόμενα, ενώ και τη Δευτέρα από το μεσημέρι θα έχουμε περισσότερες μπόρες και καταιγίδες.

Την Τρίτη οι μπόρες και οι καταιγίδες θα παραμείνουν και θα επηρεάσουν πιο ανατολικές περιοχές, ενώ αστάθεια θα έχουμε έως και τις 15 με 16 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη