Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η Αγία Σοφία της Αίνου θα τιμηθεί για πρώτη φορά από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Την προσεχή Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, και στην Αλεξανδρούπολη πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Κυριακής, όπου υπάρχει στον προαύλιο χώρο παρεκκλήσιο του Αγίου και φυλάσσεται τεμάχιο εκ του ιερού του λειψάνου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα συνεορτασθεί και η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Αίνου,  η οποία θεωρείται η προστάτιδα των ορφανών παιδιών.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 6.30’ μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα γίνει η υποδοχή της ιεράς εικόνος της Αγίας Σοφίας της Αίνου και ακολούθως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των δυο συνεορταζομένων Αγίων από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου από 7.00’-10.00’ θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, ενώ και την Δευτέρα 12 Ιουνίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά από 7.00’-9.00’ π.μ..

Κατά το τριήμερο 10-12 Ιουνίου οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email