Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Η Αλεξανδρούπολη βρήκε τους δικούς της «Explorers»… και οι «Alexplorers» από το 3ο ΓΕΛ «έπιασαν» δουλειά!

Όταν οι μαθητές δημιουργούν με εφαλτήριο την αγάπη τους για την πόλη, τότε το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα θα είναι ξεχωριστό και θα δικαιώνει την προσπάθεια τους. Τα παιδιά είχαν μια πρωτότυπη σκέψη, «οπλισμένοι» με την καλή τους διάθεση και με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους προχώρησαν στην δημιουργία της ομάδας «Alexplorers» στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών τους δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ σε ρόλο «ξεναγού» αναλαμβάνουν όσους έρχονται στην πόλη για να την επισκεφτούν, να τους δείξουν σημεία και μέρη με ενδιαφέρον, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

Περπατώντας μαζί με τους επισκέπτες, τα παιδιά προσπαθούν να τους «μυήσουν» στον πολιτισμό της περιοχής, να απαντήσουν σε ερωτήματα τους, να τους εξηγήσουν την ιστορία και την τέχνη, «συνδέοντας» το μακρινό παρελθόν με το σήμερα της πόλης και δημιουργώντας σχέσης φιλίας και εξωστρέφειας.

Οι πρώτοι επισκέπτες, που υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν, ήταν οι μαθητές και οι καθηγητές του ΠΕΠΑΛ Επανωμής από την Θεσσαλονίκη, τους οποίους και ξενάγησαν σε μια «διαδρομή» γεμάτη ωραίες στιγμές. Η πρώτη αυτή φορά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όλοι την απόλαυσαν φιλοξενούμενοι και οικοδεσπότες , γεγονός που έδωσε δύναμη και περισσότερη ενέργεια για να συνεχίσουν το εγχείρημα τους που βρήκε ανταπόκριση.

Οι Alexplorers» σαν άλλοι «πρεσβευτές» της πόλης και της ιστορίας της, δηλώνουν αποφασισμένοι και για άλλες εξορμήσεις και ξεναγήσεις, προσκαλώντας ταξιδιώτες και τουρίστες να επιλέξουν την Αλεξανδρούπολη για την απόδραση τους, ξέροντας πως θα έχουν τους καλύτερους ξεναγούς – οδηγούς, σε αυτό τους το ταξίδι, σε μια πόλη με την δική της ταυτότητα και τις πολλές ομορφιές, διατηρώντας αδιαπραγμάτευτα την άριστη φιλοξενία της.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη