Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η Αλεξανδρούπολη υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Σήμερα η εκδήλωση αναγόρευσης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, προκειμένου να τιμήσει τους εορτασμούς των «Ελευθερίων» της πόλης και να επευλογήσει τον ακριτικό λαό μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου υποδέχθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως Γιάννης Ζαμπούκης και ο Υποστράτηγος-Διοικητής της 12ης Μιχανοκίνητης Μεραρχίας Ιωάννης Κορρές.

Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους δρόμους της πόλης.

Σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στις19.45 στον χώρο της αποθήκης νο.2 στο λιμάνι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αναγόρευσης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη