Η ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Στην τηλεδιάσκεψη των Προέδρων ΔΕΕΠ της ΝΔ, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη που διοργάνωσε και συντόνισε ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος.

Ο Υπουργός παρουσίασε τις μέχρι τώρα αλλαγές που έχουν γίνει, τις οποίες χαρακτήρισε μικρές νίκες, όπως η λειτουργία του gov.gr και η άϋλη συνταγογράφηση, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα δύο επόμενα μεγάλα έργα που ετοιμάζει το Υπουργείο που είναι η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του δηµοσίου, καθώς και η ψηφιοποίηση των κρατικών εγγράφων.

“Σε μία κουβέντα, η οποία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, ο Υπουργός τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη, η πληροφορία που βρίσκεται στο ελληνικό κράτος, εδώ και δεκαετίες, αποτυπωμένη σε χαρτί, να περάσει σε ψηφιακή µορφή. Αυτό αφορά όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τον ΕΦΚΑ, τις πολεοδομίες, τα υποθηκοφυλακεία, το σύστηµα υγείας, όλες τις δομές του κράτους που έχουν φυσικό αρχείο και όπου πρέπει να αναπτύξουµε επιτέλους και μια πολιτική αρχειοφύλαξης. Η ψηφιοποίηση είναι ένας πολύ σημαντικός άξονας της στρατηγικής της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, γιατί λύνει μεγάλα προβλήματα, όπως η έκδοση συντάξεων, που καθυστερεί γιατί δεν είναι ψηφιοποιημένη η πληροφορία που έχουν τα παλιά ασφαλιστικά ταμεία.

Κλείνοντας την συζήτηση ο Υπουργός στάθηκε στον στόχο της κυβέρνησης να φτιάξει ένα κράτος που θα λειτουργεί ενιαία, καθώς αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος”, αναφέρει ο κ. Παρασκευοπουλος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin