Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Η «Ελεύθερη Θράκη» του Σταύρου Κονδύλη «πέρασε» στην ιστορία της περιφερειακής δημοσιογραφίας – Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης της εφημερίδας

Την τελευταία του πνοή άφησε στα ξαφνικά , εχθές, ο ιδιοκτήτης της ιστορικής εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη» Σταύρος Κονδύλης, βυθίζοντας στο πένθος οικείους, συγγενείς και φίλους.

Ο ιδιοκτήτης του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κονδύλη Α.Ε.», Σταύρος Κονδύλης που αποτέλεσε «δάσκαλος» επί μακρόν για πολλούς δημοσιογράφους, διακρινόταν για το ήθος και την συνέπεια του, με απόλυτο αυτοκαθορισμό κανόνων υπεύθυνης επαγγελματικής λειτουργίας.

Υπερασπιζόταν την αυτονομία και την αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου, θωρακίζοντας την ελευθεροτυπία έπ’ αγαθών της δημοκρατίας και της κοινωνίας, τηρώντας τις αρχές της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, προσπαθώντας να κατοχυρώνει την ελευθερία της πληροφόρησης και της έκφρασης του δημοσιογράφου, πιστεύοντας παράλληλα, πως η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και θεωρώντας προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του, την διαστρέβλωση ή την απόκρυψη των πραγματικών περιστατικών και γεγονότων.

Η δημοσιογραφία για τον Σταύρο Κονδύλη, ως επάγγελμα, αλλά και ως κοινωνικό λειτούργημα, συνεπάγονταν δικαιώματα, καθήκοντα αλλά και υποχρεώσεις, που ήξερε να υπηρετεί με σεβασμό και με «οδηγό» τους κανόνες της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης.

Ο Σταύρος Κονδύλης ήταν συνεχιστής του εκδότη πατέρα του Γιώργου Κονδύλη που ίδρυσε την εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη» το 1945.  Στον όμιλο ανήκουν, επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός «Θράκη Net» και o ραδιοφωνικός σταθμός «Θράκη Fm 99.8».

Ο ίδιος μέχρι πρότινος ήταν παρουσιαστής και σχολιαστής στην τηλεοπτική εκπομπή “2η Ματιά”, μία από τις μακροβιότερες εκπομπές στην περιφερειακή τηλεόραση.

Εκφράζουμε την θλίψη μας, στην οικογένειά του αειμνήστου Σταύρου Κονδύλη .

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην γυναίκα του Γιώτα Κονδύλη και στα παιδιά του Μαρίνα και Γιώργο.

Καλό Ταξίδι …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη