Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Η Θράκη πενθεί – Την Πέμπτη η κηδεία της Γλυκερίας στην Κομοτηνή

Την Πέμπτη (21/09) στην Κομοτηνή το τελευταίο αντίο στη 46χρονη νοσηλεύτρια, Γλυκερία Μεμεκίδου που σκοτώθηκε στη Λιβύη. 

Η Γλυκερία έλκει την καταγωγή της από την Καλλιθέα Κομοτηνής και κατά συνέπεια η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής στις 11:00 το πρωί ενώ η σορός της θα εκτεθεί στον Ι.Ν. από τις 10:00 έως και τις 11:00 το πρωί της ιδίας ημέρας. 

Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στη 46χρονη, ενώ οι γονείς της είναι συνταξιούχοι καθηγητές. 

Συνολικά πέντε είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που σκοτώθηκε στη Λιβύη, την Κυριακή. 

Συγκεκριμένα, τρεις στρατιωτικοί – ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων και δύο νοσηλεύτριες – και δύο διερμηνείς έχασαν τη ζωή τους. 

Ποια ήταν η Γλυκερία Μεμεκίδου

Η Γλυκερία, με καταγωγή από την Κομοτηνή, ήταν πλωτάρχης, νοσηλεύτρια της Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Ένας άνθρωπος της προσφοράς και της δράσης, χαμογελαστή, πρόσχαρη και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει το συνάνθρωπο, όπως λένε όσοι την ήξεραν.

Η αντιπλοίαρχος επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον αδερφό της όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Λιβύης, όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή “T-live” του Alpha.

“Μου έστειλε ένα μήνυμα, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο και αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησα μαζί της. Ήθελε να πάει, λόγω της θέσης της. Το ατύχημα το έμαθα το απόγευμα από κάποια site και ότι ήταν δυστύχημα επιβεβαιώθηκε αργά από το ΓΕΕΘΑ”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Το μεσημέρι έφτασαν στη Λιβύη και μετά από μισή ώρα πρέπει να έγινε το δυστύχημα… Πάντα τη θαύμαζα για αυτό που έκανε. Συνεχώς προσπαθούσε να εξελιχθεί στο επάγγελμά της”.

Η Θράκη πενθεί – Την Πέμπτη η κηδεία της Γλυκερίας στη Κομοτηνή

ΠΗΓΗ: xanthinea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη