Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Η μάσκα ως πράξη ευθύνης και όχι ως τρόπος ελέγχου…

Με μια απλή και περιεκτική ανάρτηση γεμάτη νόημα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός και αγαπητός Σάββας Στεργίου μιλάει για την μάσκα που έχει καταστεί καθημερινότητα στην ζωή τους αναλύοντας τους λόγους που το κάνει συνειδητά, αδιαμαρτύρητα και υπεύθυνα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Διάβαστε το περιεχόμενο της ανάρτησης:

Φοράω μάσκα κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι από τις αρχές Σεπτέμβρη 2020.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί αν θα πρέπει να είμαι ευγενικός με όσους χλευάζουν και μου λένε ότι ′′ζω με τον φόβο“, Αυτό θα πρέπει να σταματήσει…!!! Όταν φοράω την μάσκα πάνω από τη μύτη και το στόμα μου (σωστά) δημόσια και στα καταστήματα / Σούπερ Μάρκετ / Φαρμακεία / Γραφεία – Θέλω να γνωρίζετε τα εξής:

  • Είμαι αρκετά μορφωμένος ώστε να ξέρω ότι θα μπορούσα να είμαι ασυμπτωματικός και να σας μεταδώσω τον ιό.
  • Όχι, δεν ′′ζω με τον φόβο′′ του ιού, απλά θέλω να είμαι μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.
  • Δεν αισθάνομαι ότι η ′′κυβέρνηση με ελέγχει“. Νιώθω ότι είμαι ενήλικας που συμβάλλω στην ασφάλεια της κοινωνίας μας και θέλω να διδάξω στους άλλους το ίδιο.
  • Αν μπορούσαμε όλοι να ζήσουμε με το σκεπτικό να νοιαζόμαστε για τους άλλους , όλος ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος.
  • Το να φοράς μάσκα δεν με κάνει αδύναμο, φοβισμένο, ηλίθιο ή ακόμη και ′′ελεγχόμενο”. Με κάνει να νοιάζομαι και να είμαι υπεύθυνος.
  • Όταν σκέφτεσαι την εμφάνισή σου, τη δυσφορία ή τη γνώμη των άλλων για σένα, φαντάσου ένα αγαπημένο σου πρόσωπο – ένα παιδί, τον πατέρα σου, μητέρα, γιαγιά, παππού, θεία, θείο ή ακόμα και έναν άγνωστο – που τον έχουν βάλει σε έναν αναπνευστήρα, μόνος χωρίς εσένα ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας να επιτρέπεται να τον πλησιάσει στο κρεβάτι του… Ρωτήστε τον εαυτό σας αν θα μπορούσατε να τον βοηθήσετε λίγο φορώντας μάσκα.

Σας καλώ όλους, εάν συμφωνείτε μαζί μου, να αντιγράψετε αυτό και να το δημοσιεύσετε στον τοίχο σας, σαν να είναι δική σας δημοσίευση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη