Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Η Μπουμπουλίνα συναντά τη Δόμνα Βισβίζη

«Φυλάττειν Θερμοπύλας» τιτλοφορείται η  εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στην οποία συμπράττει ο Έβρος δια του Συλλόγου Γυναικών Ν. Βύσσας

Μια εκδήλωση  που δείχνει πως οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την εποχή που αγωνίστηκαν, τους συνδέει το κοινό όραμα της ισοτιμίας, της θρησκείας και της αγάπης για την πατρίδα.

Μια ηρωίδα της Θράκης, η Δόμνα Βισβίζη μπαίνει στο σπίτι Μουσείο μια άλλης ηρωίδας, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, σε μια παράσταση που παρουσιάζει τα κοινά στοιχεία της ιστορίας μας.

Δυο ηρωίδες ενώνουν δυο τόπους και ιδιαίτερα σ αυτή την χρονική στιγμή θεωρήθηκε επιβεβλημένο από τος δυο συλλόγους να δημιουργήσουν  από κοινού.

Οι πρόεδροι των δυο Συλλόγων,  Σπετσών κ. Άννα Τσεκούρα και Ν. Βύσσας Φανή Μπαχαρίδου μίλησαν σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για την τύχη που τους έφερε κοντά πριν καιρό και για την ιδέα που είχαν από κοινού να παρουσιάσουν την ιστορία και την κουλτούρα τους.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 10 Αυγούστου  2021 στις 9 το βράδυ στο σπίτι Μουσείο της Μπουμπουλίνας μετά από την ευγενική παραχώρηση των απογόνων της.

πηγή ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη