Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Η «Νίκη της Σαμοθράκης» απέκτησε τη «δική της» σελίδα στο διαδίκτυο

Ιστοσελίδα αφιερωμένη στη «Νίκη της Σαμοθράκης» δημιούργησε και ενεργοποίησε πριν λίγες ημέρες η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου (https://nike-of-samothrace.gr/).

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διατίθεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, και είναι ειδικά σχεδιασμένη για εύκολη πρόσβαση και από κινητά τηλέφωνα. Οι επισκέπτες του site βρίσκουν σε αυτό την ιστορία του αγάλματος και της ανακάλυψής του το 1863, ενώ στα πρόσθετα links που περιλαμβάνει η ιστοσελίδα μπορούν να βρουν υλικό για το ακριβές αντίγραφο της Νίκης, που έχει τοποθετηθεί από τον Οκτώβριο του 2021 μπροστά από το αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης, για το Ιερό των Μεγάλων Θεών και για άλλες σημαντικές αρχαιότητες του νησιού.

«Στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς πάρα πολλές πληροφορίες για τη «Νίκη της Σαμοθράκης», εμείς θελήσαμε να δώσουμε τις ακριβείς επιστημονικές πληροφορίες για το άγαλμα ώστε να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Δόμνα Τερζοπούλου, συμπληρώνοντας πως «ο επισκέπτης του μουσείου θα μπορεί μέσω ενός QR code να συνδεθεί με την ιστοσελίδα και να βλέπει τις πληροφορίες που χρειάζεται».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη