Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων στέκεται δίπλα στους Θρακιώτες

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 6 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε να σταθεί δίπλα στους Θρακιώτες, που δοκιμάστηκαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Η Συντονιστική Επιτροπή, στέκεται με δέος μπροστά στην ανυπολόγιστη καταστροφή που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στην ακριτική Θράκη και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών. Ο Έβρος και η Ροδόπη δεν κείνται μακράν. Αποτελούν την καρδιά της Ελλάδος, του κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Είναι το εθνικό μας μετερίζι» αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την Ολομέλεια να ζητάει οικονομική και ηθική στήριξη των κατοίκων της περιοχής, αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και ισόρροπη ανάπτυξη ως άμεση και απόλυτη προτεραιότητα, τόσο για την ελληνική Πολιτεία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι η Θράκη αποτελεί το ανατολικό σύνορό της και πύλη εισόδου προς αυτήν.


«Το ενδιαφέρον της Πολιτείας δεν πρέπει να εξαντλείται σε ρηματικές ανακοινώσεις ή παρεμβάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά να είναι ουσιαστικό και λυσιτελές» ξεκαθαρίζει το κείμενο και διαπιστώνει: «η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν διαχρονικές ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν, όπου ανήκουν. Δεν είναι νοητό σε μια προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και υψηλού εθνικού ενδιαφέροντος να εξελίσσεται μια πυρκαγιά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Επιστημονικές εκδηλώσεις και συνδρομή
Επίσης, στη διοργάνωση του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στη Θράκη, ως μία συμβολική κίνηση ενίσχυσης και στήριξης της περιοχής και των κατοίκων της, αναμένεται να διοργανωθεί επιστημονική εκδήλωση για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της χλωρίδας, της πανίδας αλλά και της τοπικής οικονομίας με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων (δασολόγων, οικονομολόγων, πλέον των νομικών). Ακόμη, οι δικηγόροι θα συμμετάσχουν σε δράσεις αναδάσωσης, θα συνδράμουν οικονομικά σε διάφορες πρωτοβουλίες, ενώ τέλος θα διοργανώσουν επιστημονική εκδήλωση στη Θράκη με αφορμή τα φαινόμενα αυτοδικίας, που παρατηρήθηκαν στην περιοχή, κατά την περίοδο των πυρκαγιών.

Πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη