Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκατάσταση της στέγης του “Νίκος Σαμαράς”- Ο Άθλος μετακομίζει στο “κλουβί”!

Εκτεταμένες ζημιές στη μεμβράνη στεγανοποίησης διαπίστωσε ο ειδικός που ανέβηκε στη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου “Νίκος Σαμαράς” της Νέας Ορεστιάδας, για να εκτιμήσει το μέγεθος της παρέμβασης που θα πρέπει να γίνει, ώστε να μην εισέρχονται τα νερά της βροχής μέσα στο γυμναστήριο.

“Το κόστος της επισκευής δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον από πόρους του δήμου, πρέπει να βρεθεί κι άλλη χρηματοδότηση και να προχωρήσουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Θέλει χρόνο αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο…”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεν απέφυγε να εκτιμήσει ότι το πιθανότερο είναι να χρειαστεί ο “Άθλος” να χρησιμοποιήσει για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα την εναλλακτική του έδρα, καθώς ούτε η αρμόδια επιτροπή που θα ελέγξει την κατάσταση στο κλειστό γυμναστήριο, φαίνεται ότι θα εγκρίνει τη διεξαγωγή αγώνων σε αυτό.

“Δεν είναι απλά μία τρύπα στη στέγη, μιλάμε για φθορά υλικού σε όλη του την επιφάνεια”, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη μεμβράνη έχει διάρκεια ζωής έως 15 χρόνια και ήδη έχει ξεπεράσει την 20ετία.

Όσον αφορά τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της στεγανοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας ανέφερε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα τρίμηνο. “Προηγείται όμως η εξεύρεση των χρημάτων”, έσπευσε να συμπληρώσει, εκτιμώντας ότι και αυτό θα απαιτήσει κάποιο διάστημα.

Επισημαίνεται ότι σε συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Τσολακίδης, ο πρόεδρος του Άθλου, στο volleynews.gr , ερωτηθείς για το τι θα κάνει εάν κλείσει για καιρό το «Νίκος Σαμαράς» ήταν αφοπλιστικός: «Θα γυρίσουμε στο “κλουβί”. Εκεί που έπαιζε ο Α.Ο. Ορεστιάδας τη δεκαετία του ΄90 και κρεμόμασταν όλοι σαν σταφύλια. Το ύψος είναι πιο κοντό 60 πόντους από αυτό που προβλέπει η ΕΣΑΠ αλλά δεν έχουμε άλλη λύση. Είμαστε σε αδιέξοδο και οδεύουμε σε πλήρη εκτροχιασμό του προγραμματισμού μας. Ζητούμε λύσεις για να πορευτούμε. Στην τελική δεν κλέβουμε. Παλεύουμε για να κρατήσουμε όρθιο το βόλεϊ στον Έβρο και δε μας στηρίζει κανείς. Φυσικά δε θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα έχουμε την στήριξη της ΕΣΑΠ όλων των ομάδων. Βάση των κανονισμών πρέπει να δηλώσουμε και δεύτερη έδρα. Θα δηλώσουμε το γυμναστήριο της Νέας Βύσσας. ».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -VOLLEYNEWS.GR

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη