Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Θεοδωρικάκος: Έμφαση στην ασφάλεια με 250 επιπλέον συνοριοφύλακες στον Έβρο

Στις αστυνομικές περιπολίες στις γειτονίες της Αθήνας, που όπως τόνισε αυξάνονται από το νέο έτος με επιπλέον 500 αστυνομικούς που έχουν αποδεσμευτεί από γραφειοκρατικές διαδικασίες, εστίασε την ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023 στην Ολομέλεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως «600 ειδικοί φρουροί θα ενισχύσουν όλα τα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας ενώ κατά μήκος των συνόρων του Έβρου θα προστεθούν 250 συνοριοφύλακες».

«Δύο είναι οι προτεραιότητές μας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το 2023: η διασφάλιση των συνόρων της πατρίδας μας από την απειλή των παράνομων μεταναστών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για ιδεοληπτική στάση έναντι της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν διστάσατε να εργαλειοποιήσετε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη για να χύσετε δηλητήριο σε βάρος των αστυνομικών μας. Αξιοποιώντας το ως πεδίο άντλησης μικροκομματικών οφελών. Καταφεύγοντας σε αυθαίρετες και επικίνδυνες γενικεύσεις . Είμαστε ξεκάθαροι: δεν επιτρέπουμε αναβίωση των θλιβερών γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008. Όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν. Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν» είπε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επεκτείνουμε τον φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο»
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στο Σχέδιο «Ακρίτας», επισημαίνοντας ότι «μόνο το 2022 έχει αποτραπεί η είσοδος σε 250 χιλιάδες παράνομους μετανάστες ενώ έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.200 διακινητές».

«Επεκτείνουμε τον φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο, αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και προσθέτουμε ακόμη 250 νέους συνοριοφύλακες τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι διαδικασίες για την επέκτασή του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και όπως αποφασίστηκε τα πρώτα 35 χλμ. θα γίνουν με εθνικούς πόρους με τη μέθοδο της πρόσκλησης των μεγάλων εταιρειών. Στόχος μας είναι η όλη διαδικασία ανάθεσης να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες κιόλας αναμένεται το πλήρες σχέδιο, αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του που θα παρουσιάσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Βάζουμε τέλος στα άβατα και τις γκρίζες ζώνες ανομίας. Εφαρμόζουμε τον Νόμο για τις πορείες, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη διαδήλωση, αλλά και την ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή. Ενισχύουμε τις παρεμβάσεις μας στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, τη βία ανηλίκων και το διαδίκτυο, διπλασιάζοντας εντός του 2023 τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας τα οποία θα φθάσουν στα 35 σε όλη τη χώρα», είπε.

«Το ποσοστό εξιχνίασης δολοφονιών έχει ανέβει το 2022 στο 90%. Η σύγκριση του 11μηνου του 2022 με το 11μηνο του 2018 και του 2019, πριν από την πανδημία, δείχνει σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας που αφορά την ελληνική οικογένεια. Οι κλοπές και διαρρήξεις είναι μείον 17,71% το 11μηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και μείον 9,28% σε σχέση με το 2018. Οι κλοπές τροχοφόρων είναι μείον 14,80% και 23,73% αντίστοιχα. Και οι ληστείες μείον 34,72% και 35,21%. Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά μείωσης και για την Αττική, όπου εντοπίζεται το 70% της εγκληματικής δραστηριότητας» επεσήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Για να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη, για να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα στηρίζουμε την Αστυνομία και τους αστυνομικούς μας λύνουμε χρόνια προβλήματα και συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο» δήλωσε κλείνοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: in.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη