Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Θεοδωρικάκος: Μητρώο μηχανικών για την επιτάχυνση των τεχνικών μελετών στους Δήμους

Από το βήμα της βουλής αναφέρθηκε ο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στη σύσταση μητρώου μηχανικών για την επιτάχυνση των τεχνικών μελετών στους Δήμους.

Σχετικά με τις διατάξεις που έχουν περιληφθεί σε νομοσχέδιο η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει τη δυνατότητα να υπογράφει προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους και από ένα μητρώο μηχανικών, να δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επιταχύνουν όλες τις τεχνικές μελέτες, προκειμένου και ο τελευταίος δήμος της χώρας, να είναι έτοιμος να μελετήσει και τελικά να υλοποιήσει σημαντικά έργα και παρεμβάσεις τα οποία θα τον οδηγήσουν σε βελτίωση της τοπικής ανάπτυξης σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο.

Ουσιαστικά με τις διατάξεις αυτές, δίνεται λύση από το κράτος, μέσα από το μητρώο ιδιωτών μηχανικών, ώστε οι δήμοι οι οποίοι έχουν έλλειψη μηχανικών στις υπηρεσίες τους, κύριως οι μικροί δήμοι, να επιταχύνουν την εκπόνηση μελετών ώστε να γίνει η καλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΠΕΔ ΑΜΘ από τους 22 δήμους μόνο Αλεξπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ορδα έχουν διψήφιο αριθμό μηχανικών στις τεχνικές τους υπηρεσίες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη