Θετικά τα μηνύματα της επιβατικής κίνησης στο Αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ικανοποιημένος από την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης για το πρώτο εξάμηνο του 2022 δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αερολιμενάρχης κ. Στέλιος Ζαντανίδης, εκτιμώντας ότι, η επιβατική κίνηση θα είναι αυξημένη και το 2ο εξάμηνο .

«Η επιβατική κίνηση για το πρώτο εξάμηνο του 2022 έκλεισε πάρα πολύ καλά για το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» αρκετά πάνω από τη χρονιά ρεκόρ του 2019 που ήταν κατά μέσο όρο 7-8%,» είπε ο κ.Ζαντανίδης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον φετινό Ιούλιο ο οποίος έκλεισε με περισσότερους από 3.000 επιβάτες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 που είναι ενδεικτικό για το τι θα ακολουθήσει για το 2ο εξάμηνο.

Εν τω μεταξύ μετά από τρία χρόνια διακοπής του αεροπορικού καυσίμου λόγω αλλαγής της νομοθεσίας περί φορολογικών αποθηκών φέτος στο «Δημόκριτος» επανήλθε η πτήση από Γαλλία πραγματοποιώντας τέσσερις πτήσεις συνολικά μέχρι και τις 28 Αυγούστου και μεταφέροντας περίπου 800 Γαλλοεβραίους, ενώ μεγάλα ήταν και τα ποσοστά πληρότητας για την πτήση από Αλεξανδρούπολη για Ηράκλειο και αντίστροφα.

«Το κλείσιμο του α΄ εξαμήνου είναι πολύ ευχάριστο καθώς δίνει προοπτική για την συνέχιση και του χρόνου, αλλά και για την προσθήκη και άλλων δρομολογίων είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού,» είπε ο κ.Ζαντανίδης και πρόσθεσε πως υπάρχουν σκέψεις από τους τοπικούς φορείς προκειμένου να προτείνουν σε αεροπορικές εταιρείες συνδέσεις όπως με Στουτγκάρδη και Κύπρο.

Αναφερόμενος στο αεροπορικό καύσιμο ο κ.Ζαντανίδης είπε: «το αεροπορικό καύσιμο αποτελεί μια αναβάθμιση για τον αερολιμένα και είναι η παροχή της μεγαλύτερης κίνησης στην περιοχή και έχει τριπλό ρόλο στο αεροδρόμιο. Υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσω των πτήσεων τσάρτερ, υποστηρίζει και διευρύνει τις δυο σχολές πιλότων που λειτουργούν καθώς και τις δραστηριότητες του Αμερικάνικου στρατού.”

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin