Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ: «Δεν λύνονται τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. με τα απογευματινά χειρουργεία»

Κάθετα αντίθετοι δηλώνουν με την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, οι πέντε ιατρικοί σύλλογοι της ΑΜΘ. Σε κοινή ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για «ατελέσφορη πρακτική» που δεν λύνει τα προβλήματα του ΕΣΥ και επιπλέον επιβαρύνει οικονομικά και τους πολίτες, υποστηρίζοντας πως η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι ιατρικοί σύλλογοι ΑΜΘ αφήνουν αιχμές για «επικοινωνιακό περιτύλιγμα» από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

Οι ιατρικοί σύλλογοι ΑΜΘ έχοντας επίγνωση του θεσμικού τους ρόλου, συντασσόμενοι με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θεωρούν ότι η απόπειρα να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, με επικοινωνιακό περιτύλιγμα και τιμοκαταλόγους που επιβαρύνουν τους ασθενείς, αποτελεί ατελέσφορη πρακτική» επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, τονίζουν, πως η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διευκρινίζοντας όμως πως προϋπόθεση για την στελέχωση των εν λόγω θέσεων αποτελεί η μισθολογική αναβάθμιση και η παροχή κινήτρων (ιδιαίτερα για τις άγονες ειδικότητες στα Περιφερειακά Νοσοκομεία).

«Θεμελιώδης υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει ιατρική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες της χώρας. Η Υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Η παροχή δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης είναι δικαίωμα των πολιτών και εξασφαλίζεται μέσω  των εισφορών τους στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ)», καταλήγει η ανακοίνωση τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη