Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ιδρύονται δυο νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Μετά από 18 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ιδρύει δύο νέες μονάδες που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020».

Με τις νέες μονάδες ενισχύεται ουσιαστικά το δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην ευρύτερη Περιφέρεια.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Αλεξανδρούπολη και παράρτημα στην Ορεστιάδα έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (παράνομων ή νόμιμων) ή εμφανίζουν άλλου τύπου εξαρτητικές συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο κ.ά.), καθώς και μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Η Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα καλύψει με τη δράση της τους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και γενικότερα περιοχές της Περιφέρειας, οι κάτοικοι των οποίων λόγω απόστασης, τοπικών ιδιαιτεροτήτων και άλλων εμποδίων δεν έχουν ως τώρα τη δυνατότητα πρόσβασης σε σχετικές υπηρεσίες. Η δράση της θα αφορά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με νόμιμες ή /και παράνομες εξαρτήσεις, καθώς και μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Και οι δύο νέες μονάδες θα λειτουργήσουν σε συνεργασία με τις υφιστάμενες μονάδες του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη