Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κάθε χρόνο στο ΚΤΕΟ οι ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του υπουργείου Περιβάλλοντος προσανατολίζονται στην θέσπιση νόμου προκειμένου τα παλαιά αυτοκίνητα να περνούν κάθε χρόνο ΚΤΕΟ αντί ανά δύο χρόνια που ισχύει τώρα.

Η ακριβής ηλικία των οχημάτων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει καθώς οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι δύο και η μία αφορά σε οχήματα με ηλικίες πάνω από 10 έτη (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2010) και η δεύτερη αφορά σε οχήματα με ηλικία άνω των 15 ετών (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2005).

Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των στελεχών από συναρμόδια Υπουργεία που ασχολούνται με το μέλλον της αυτοκίνησης και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων, ενώ επίσης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον έλεγχο των ΚΤΕΟ ώστε να περνούν πραγματικά τα οχήματα που πρέπει ενώ όσα είναι επικίνδυνα να κόβονται.

Η έλευση από τα ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα οχήματα με ηλικίες 10 ή 15 ετών θα αποτελέσει και μάλλον το πρώτο αντικίνητρο για τους κατόχους των παλαιών, ρυπογόνων και επικίνδυνων αυτοκινήτων ώστε να αποκτήσουν κάποιο νεότερο.

Πηγή: Dikaiologitika News

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη