Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα η Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ

Ως Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα (MDS Center of Excellence) αναγνωρίστηκε επίσημα η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDS Foundation.

O καθηγητής αιματολογίας και διευθυντής της αιματολογικής του ΠΓΝΑ Ιωάννης Κοτσιανίδης αναφέρει :

“Λίγο πριν το πανελλήνιο, με διεθνή συμμετοχή, συνέδριο της κλινικής μας ήρθε η αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειάς μας στο κλινικό και ερευνητικό πεδίο.

Από τις αρχές Μαΐου η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης αναγνωρίστηκε ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDSF! Είμαστε λοιπόν και με τη βούλα, διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ.

Όπως σε κάθε επιτυχία, δεν υπάρχουν μυστικά, μόνο σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο στόχο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της κλινικής η μεγάλη διάκριση αυτή τους ανήκει.”


Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου επισημαίνει ότι η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αποτελεί και τον εγκυρότερο δείκτη ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα των Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, καθώς για να αναγνωρισθεί μια κλινική ως διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ, απαιτείται η τεκμηριωμένη κλινική εμπειρία και η δυνατότητα
συλλογής όλων των πλέον σύγχρονων μοριακών δεδομένων για κάθε ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου συγχαίρει την Αιματολογική Κλινική του ΔΠΘ για την μεγάλη αυτή
διάκριση, όπως και κάθε άλλο μέλος του, με ανάλογες διεθνείς διακρίσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη