Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Τα σωστά ζύγια για να φθάσει ψηλά ο χαρταετός

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και χιλιάδες χαρταετοί είναι έτοιμοι να πάρουν θέση στο γαλάζιο του ουρανού. Ωστόσο, για να είναι επιτυχημένο το πέταγμα του χαρταετού, θα πρέπει να έχει τα σωστά ζύγια.

Τα ζύγια είναι τα δύο κομμάτια σπάγκου που είναι δεμένα στα άκρα του χαρταετού μας και ενώνονται με το σπάγκο που περνάει από το κέντρο του χαρταετού.

Θα πρέπει να είναι φτιαγμένα έτσι ώστε ο χαρταετός να πετά με μια ορισμένη γωνία στο ρεύμα του αέρα, προκειμένου ο αέρας που κινείται κάτω από το χαρταετό έχει μεγαλύτερη πίεση από τον αέρα που κινείται πάνω του. Μόνο έτσι ο χαρταετός θα ανέβει στον ουρανό με ταχύτητα. Από την άλλη, εάν ο τα ζύγια είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε η γωνία με την οποία θα πετά ο αετός είναι πολύ μεγάλη, τότε δεν θα είναι δυνατόν να υπάρξει απογείωση.

Με απλά λόγια, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ζύγια είναι δεμένα στα πηχάκια που βρίσκονται στα άκρα του χαρταετού, θα πρέπει ο σπάγκος μας να έχει το μισό μήκος από αυτό που έχει το πηχάκι.
Στη συνέχεια, τα ζύγια δένονται μεταξύ τους στο κέντρο του χαρταετού με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.

Δείτε την εικόνα του lam – lab.com:

Πηγή: dnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη