Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Καιρός: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος – Ριζική αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αλλάξει άρδην ο καιρός. Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε πως έρχεται πολικός αεροχείμαρρος.

Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να εκτοπίσει τη σκόνη και να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς. Προσθέτει δε πως αναμένεται να φέρει χιόνια στα βουνά και πολλές βροχές το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

«Καλημέρα! Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς !Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή -Σάββατο». Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα.Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά,τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το «ατμοσφαιρικό ποτάμι » ( αεροχείμαρρος )-εικόνα- που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές,καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία,τις Σποράδες,τη Μακεδονία,τη Θράκη , το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα.Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρικη και βόρεια Ελλάδα».

Δείτε την ανάρτηση

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη