Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Καιρός: Εξασθενούν από σήμερα τα φαινόμενα -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει ο Νοέμβριος, ο καιρός θυμίζει χειμώνα, αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο επιμένουν αλλά με σημαντική εξασθένηση, ενώ ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές στη χώρα.

Αύριο Πέμπτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές εμώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 01 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 09 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση τις πρωινές ώρες. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη