Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κανένα «πρωτάκι» δεν θα υπάρχει το επόμενο σχολικό έτος στα δημοτικά σχολεία Δικαίων και Κυπρίνου

Κανένα «πρωτάκι» δεν θα υπάρχει το επόμενο σχολικό έτος (2024-2025) στα δημοτικά σχολεία Δικαίων και Κυπρίνου, που λειτουργούν ως σχολικά κέντρα για τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής του βορειότερου άκρου του δήμου Ορεστιάδας.

Την πληροφορία έκανε την Τετάρτη γνωστή, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Νίκος Νικολαΐδης. «Στην περιοχή μας η κατάσταση από την πληθυσμιακή συρρίκνωση –κατάρρευση είναι απελπιστική», ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως η διαρκής εγκατάλειψη του τόπου είναι «απόρροια της ανεργίας, των αδιεξόδων και της αδιαφορίας από την πολιτεία, που βιώνουν οι κάτοικοι, κυρίως οι νέοι, με αποτέλεσμα η ερήμωση να συνεχίζεται και να αποτελεί το προδιαγεγραμμένο σενάριο του πολύ κοντινού μέλλοντος».

Στο θέμα της διαρκούς πληθυσμιακής κατάρρευσης που καταγράφεται στον βόρειο Έβρου, αναφέρθηκαν και όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων, που απηύθυναν χαιρετισμούς στη χθεσινή συγκέντρωση στην Ορεστιάδα.

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email