Καταγγελία Α. Δαβή για καθυστερήσεις του Δημάρχου Σουφλίου στο άνοιγμα των αντιπυρικών ζωνών στη Δαδιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Την καθυστέρηση των διαδικασιών για τον καθαρισμό του οδικού δασικού δικτύου και το άνοιγμα των αντιπυρικών ζωνών καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Απόστολος Δαβής. Ο κ. Δαβής αναφέρεται με ημερομηνίες στις διαδικασίες που ακολούθησε ο Δήμαρχος Σουφλίου και οι οποίες όπως γράφει, ήταν καθυστερημένες.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Αφού έκατσε η στάχτη, οφείλουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις αιτίες της μεγάλης φωτιάς στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης και να ανοίξει η δημόσια συζήτηση.

   Η βελτίωση και συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου είναι και αρμοδιότητα των Δήμων, σύμφωνα με αλλεπάλληλα έγγραφα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

   Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι δεν είχαν πρόσβαση τα πεζοπόρα τμήματα και τα οχήματα της πυροσβεστικής, προκειμένου να προσεγγίσουν τις ενεργές εστίες και να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς, διότι δεν υπήρχαν δρόμοι αντιπυρικής προστασίας! Για αυτό επιχειρούσαν αποτελεσματικά μόνον τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ο λόγος όμως ποιός ήταν;

      Ο δήμαρχος Σουφλίου εν μέσω καλοκαιριού και καθυστερημένα προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

27/05/2022: προκήρυξη διαγωνισμού για δρόμους αντιπυρικής προστασίας.

24/06/2022: αποσφράγιση προσφορών διαγωνισμού.

18/07/2022: απόφαση οικονομικής επιτροπής Δήμου Σουφλίου για την συντήρηση δρόμων αντιπυρικής προστασίας.

21/07/2022: έναρξη φωτιάς στο φράγμα της Λύρας με το τραγικό αποτέλεσμα των 45 χιλιάδων καμένων στρεμμάτων δασικής γης.

   Είναι αδιανόητο και πέρα από κάθε λογική ο δήμαρχος Σουφλίου στις 30 Ιουλίου, να ευχαριστεί τους πάντες για την τεράστια οικολογική καταστροφή. Αντί να σφυρίζει αδιάφορα, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις και τις παραλείψεις στην συντήρηση-βελτίωση δρόμων αντιπυρικής προστασίας.

   Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.

Απόστολος Δαβής

Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin