Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Κεραμέως: Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια – Τι προτείνουν οι ειδικοί

Δεν είμαστε κοντά στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, καθώς, όπως επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών».

Μετά την επιστροφή των μαθητών σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, η συζήτηση «φουντώνει» για το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Mega, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους.

Απαντώντας στις πληροφορίες που ήθελαν άνοιγμα μόνο της Γ’ λυκείου, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη