Κινέζικη Αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Το YGL, με αντιπροσωπεία του επισκέφτηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τους υποδέχθηκαν τα μέλη της διοίκησης με επικεφαλής τον Πρύτανη του ΔΠΘ.

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Beijing Yinggeli Educational Technology Co., Ltd. China (YGL), κ. Liu Jiting, και κ. Shen Rong, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Τους εκπροσώπους του YGL υποδέχτηκαν ο Πρύτανης Καθηγητής Φώτιος Μάρης και η Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ.

Το YGL στοχεύει στην προώθηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ κινεζικών και ξένων πανεπιστημίων σε όλα τα επίπεδα.

δπ

Στους Κινέζους εκπροσώπους που συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και πρώην Υπουργό Παιδείας,  παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Δ.Π.Θ. καθώς και οι ερευνητικές και αθλητικές υποδομές του. Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στις σπουδές και την έρευνα σχετικά με τις επιστήμες του Μηχανικού και του Αθλητισμού  καθώς και στη διεθνή κατάταξη των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. ανά θεματική περιοχή. 

Οι εκπρόσωποι του YGL πρότειναν την προώθηση της συνεργασίας του Δ.Π.Θ. με κινεζικά πανεπιστήμια προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν από κοινού αιτήσεις στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Ελληνο-Κινεζικής συνεργασίας, καθώς και  για ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σπουδών, κοινή εποπτεία διδακτορικών διατριβών,  επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, και κατάρτιση εκπαιδευτικών. Επίσης, πρότειναν πιθανούς Κινέζους εταίρους και εξέφρασαν τις ελπίδες για μελλοντική συνεργασία μεταξύ του Δ.Π.Θ. και των κινεζικών πανεπιστημίων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin