Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Κλείνουν προειδοποιητικά τα καταστήματα εστίασης την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Στην αντεπίθεση περνά η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου, καθώς εξέδωσε μια ιδιαίτερα καυστική και αιχμηρή ανακοίνωση αναφορικά με την απόφαση παράτασης του μειωμένου ωραρίου στα καταστήματα του κλάδου έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η Ένωση αποφάσισε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα εστίασης να κλείσουν από τις 6:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα ως μέτρο αντίδρασης στα συνεχή μέτρα περιορισμού που επιβάλλουν οι κυβερνώντες στον κλάδο. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω:

«Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων και ανακοινώσεων για παράταση του μέτρου ωραρίου στα καταστήματα εστίασης έως τις 14 Σεπτεμβρίου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτο το μέτρο για την περιοχή μας, καθώς το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα η περιοχή του Έβρου δεν έχει καταγεγραμμένο αριθμό κρουσμάτων που να συντελούν στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Επίσης όλα τα καταστήματα μας τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ουδέποτε ήταν εστία μετάδοσης ή κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Καταδικάζουμε τις δηλώσεις των ειδικών ότι ο κλάδος της εστίασης ανήκει στις μη απαραίτητες δομές του κράτους και ότι σε περίπτωση αυστηροποίησης των μέτρων είναι ο κλάδος που θα κλείσει.

Αγαπητοί Κύριοι όντως δεν είμαστε απαιτητή δομή για το κράτος αλλά είμαστε απαραίτητοι:

• για 400.000 οικογένειες εργαζομένων
• για πάνω 100.000 οικογένειες ελεύθερων επαγγελματιών
• για πάνω από 80.000 επιχειρήσεις συναφών επαγγελμάτων και των εργαζομένων αυτών
• για εκατομμύρια συνανθρώπων μας που διασκεδάζουν και χαμογελάνε σε μία περίοδο που μόνο μαύρη κάνετε την καθημερινότητα τους.
• Για το κράτος καθώς τα έσοδα που παίρνει από τον κλάδο μας είναι εκατομμυρίων ευρώ.
• Για τις τοπικές κοινωνίες καθώς διακινούμε χιλιάδες ευρώ σε τοπικές επιχειρήσεις καθημερινά αλλά και σε συναφή επαγγέλματα.

Μπορούμε να αναλύσουμε πολλούς λόγους που δεν ξέρετε και δεν φαντάζεστε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί μας.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ να ξεσπάτε πάνω μας κάθε ανυπόστατο μέτρο που σκέφτεστε και φάνηκε με το ωράριο στα καταστήματα μας.

Θέλουμε στήριξη και όχι απαξίωση!

Αποφασίσαμε να κλείσουμε για να αναδείξουμε τα προβλήματά, το πόσο απαραίτητοι είμαστε, να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε. ‘Έτσι λοιπόν τα καταστήματα μας την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ.

Διεκδικούμε:

– Άμεση Κατάργηση ωραρίου
– Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι.
– Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€
– Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021
– Έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021
– Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021
– Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6%, στα αλκοολούχα ποτά στο 13%

ΥΓ.1 : Σε έναν πολύπαθο ΈΒΡΟ περιμένουμε στήριξη και όχι απαξίωση.
ΥΓ.2 : ΕΜΕΙΣ είμαστε απαραίτητοι για την ζωή όλων… Εσείς;»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email