Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Κομοτηνή: Απολύονται οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου

Με απόλυση κινδυνεύουν σχεδόν 20 καθαρίστριες στο νοσοκομείο Κομοτηνής ύστερα από χρόνια εργασία στο δημόσιο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το Mega, στο νοσοκομείο Κομοτηνής εργάζονται συνολικά 19 γυναίκες στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίες βρίσκονται εδώ και χρόνια στο ίδιο νοσοκομείο με ανανεώσεις στη σύμβασή τους. 

Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά οι καθαρίστριες κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού «έβαλαν πλάτη» και δούλευαν για μήνες χωρίς άδειες και ρεπό.

Ωστόσο, πλέον οι 19 αυτές γυναίκες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, καθώς το νοσοκομείο έδωσε τον τομέα της καθαριότητας σε εργολάβο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες καθαρίστριες εργάζονται στο νοσοκομείο 13 έως και 17 χρόνια.

Υπάλληλος καθαριότητας του νοσοκομείου μίλησε στο Mega λέγοντας: «Είμαστε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, οι περισσότερες δουλεύουμε μέχρι και 22 χρόνια. Στην αρχή μπήκαμε στο νοσοκομείο με εργολάβο και μετά προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονη σύμβαση και από εκεί και πέρα παραμείναμε με τρίμηνες παρατάσεις. Την περίοδο του κορονοϊού δουλεύαμε χωρίς άδειες, είχαμε να πάρουμε δύο χρόνια άδειες και ρεπό. Μετά μπήκε ο εργολάβος, ωστόσο μέχρι και σήμερα εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο ότι εμείς σταματάμε».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email