Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Κομοτηνή: Στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο ο Τσαβούσογλου – Δεν επιτράπηκε η είσοδος σε Έλληνες δημοσιογράφους

Στη Θράκη βρίσκεται από σήμερα Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο διήμερης περιοδείας του στην Ελλάδα, που θα συνεχιστεί σήμερα το βράδυ κι αύριο Δευτέρα 31/05 στην Αθήνα.

Σε κλοιό ασφάλειας ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατέφτασε στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής λίγο μετά τις 11:00. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Τον Τούρκο ΥΠΕΞ συνοδεύει ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

Στις 12:00, ο κ. Τσαβούσογλου κατέφτασε στον επόμενο σταθμό, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό. Τον Τούρκο ΥΠΕΞ συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ενώ την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω! Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους. Μάλιστα, στο σχολείο υπάρχει κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό. Μετά την επίσκεψή του στο σχολείο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία σύντομη περιήγηση περιμετρικά του σχολείου, όπου και συνομίλησε με λιγοστούς κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε… χαιρετίσματα από τον Ερντογάν.

Πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη