Κορονοϊός: Προνόμια για τους εμβολιασμένους όχι μόνο στην εστίαση

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Νομοθετική ρύθμιση για την παροχή προνομίων στους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορονοιού πολίτες, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα στα εστιατόρια που το επιθυμούν, να δέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα προνόμια για τους εμβολιασμένους ενδέχεται να επεκταθούν και πέραν της εστίασης, σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ακόμη και γήπεδα.

Επισήμως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους μόλις το σύνολο των εμβολίων γίνει διαθέσιμο και για τις ηλικίες 18 έως 24 ετών.

Στο 5% με 6% ο «σκληρός πυρήνας των αρνητών»

Σύμφωνα με τον Τάκη Παναγιωτόπουλο, καθηγητή δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, ο αριθμός των πολιτών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. «Ο σκληρός πυρήνας των “αρνητών” είναι στο 5-6%», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι εφόσον συνεχιστεί η ροή παραδόσεων εμβολίων, είναι εφικτός ο στόχος να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας στη χώρα μας εντός του καλοκαιριού.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ανακοινωθούν τα εξής:

-Παράταση μία ώρας στο ωράριο κυκλοφορίας
-Άρση της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση
-Περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι-βαφτίσεις).

Αυτό μπορεί να «κλειδώσει» ήδη από την Τετάρτη 09.06.2021, καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκτάκτως και αναμένεται να θέσει το χρονοδιάγραμμα σε μία σειρά θεμάτων, με τα προαναφερθέντα να είναι τα πιο «καυτά».

πηγή newsit.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin