Κορωνοϊός-Παπαευαγγέλου: Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων στους νέους μέσα στο καλοκαίρι

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Στην θετική πορεία που έχει μπει η χώρα σχετικά με την πανδημία εστίασε  η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή της ομιλία : «Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας συνεχίζεται και αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Σε μεμονωμένες περιοχές όπως το Ρεθυμνο, τη  Σύρο και τη Σαντορίνη παρατηρείται αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων λόγω αυξημένης κινητικότητας  όπως είπε.

Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία της για το καλοκαίρι και κάλεσε για άλλη μια φορά όλους να εμβολιαστούν.
«Είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων
στους μέσα στο καλοκαίρι. Θα μεταδώσουν τον ιό σε γονείς και παππούδες οπότε είναι ανάγκη να προστατευθούν με τον εμβολιασμό

Υπολογίζεται πως 1/3 νέα κρούσματα προέκυψε απο σελφ τεστ όπως τόνισε, ενώ πολύ αισιόδοξο στοιχείο είναι η μείωση 40% στα ημερήσια κρούσματα και η πτώση στα ενεργά κρούσματα. «Πρασίνισαν» οι περισσότερες περιοχές του χάρτη με εξαίρεση περιοχές όπως η Δυτική Αττική η Εύβοια η Θεσσαλία και η Φλώρινα. Πολύ ικανοποιητική η εικόνα της πανδημίας, μειώνεται η διασπορά αλλά ακόμα είμαστε σε επιφυλακή λόγω των μικρών εξάρσεων.

Για τον εμβολιασμό ανέφερε πως υπάρχει αύξηση εμβολιασμών σε ηλικίες 30-60, από την άλλη όμως υπάρχουν περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όπως οι Σέρρες, Φλώρινα, Ροδόπη και Ευρυτανία.

Κλείινοντας σημείωσε ότι «Έχουμε μάθει πολλά για τον ιο. Χθες συζητήθηκαν σε σεμινάριο από τον ΠΟΥ όλα τα δεδομένα. Για τον “Long covid” με συμπτώματα όπως μυική αδυναμία , κόπωση που διαρκεί παραπάνω από το κανονικό , πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό το σύνδρομο αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες ακόμα και παιδιά. Πρέπει να διευκρινιστούν ακόμα ορισμένοι παράγοντες»

Πηγή: skai.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin