Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε τρεις ζώνες χωρίζεται η Ελλάδα

Σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες χωρίζεται πλέον η Ελλάδα, καθώς μετά την κόκκινη και την κίτρινη, προστέθηκε η γκρι που αφορά στα τοπικά lockdown. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια των δηλώσεων του κατά τις οποίες γνωστοποίησε ότι από το πρωί της Τρίτης η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι η Μαγνησία περνάει στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης (κόκκινο) λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Οι τρεις ζώνες: 

  • Η ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»
  • Η ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον
  • Η ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο κόκκινο. Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι 47 περιοχές είναι στο επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο) και 27 βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

se-treis-zones-chorizetai-i-ellada0

Τοπικά lockdown

Την επιβολή lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από την Τρίτη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα. Ειδικότερα, χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 449 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο καταγράφηκαν 839 κρούσματα και την Παρασκευή 530.

Το lockdown αρχίζει από 6 το πρωί της Τρίτης και για 14 μέρες και «έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό: Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν».

Παράλληλα επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων, ενώ από τις 21.00 έως τις 05.00 το πρωί επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Απαγορεύονται, επίσης, από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

se-treis-zones-chorizetai-i-ellada1

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο Τρίτη και για έναν μήνα η χώρα μπαίνει σε νέα φάση περιοριστικών μέτρων με στόχο την ανάσχεση του κορωνοϊού και με την ελπίδα η επιδημιολογική εικόνα να βελτιωθεί ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Πηγή: Καθημερινή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη