Κουνουπίδι & cheese!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Κουνουπίδι & cheese!

Πραγματικά δεν είναι υπέροχα τα κουνουπίδια? Και πόσο όμορφα και ζωηρά φαίνονται στoυς πάγκους της λαϊκής και του σούπερ μάρκετ …

Τα αγαπημένο λαχανικό του χειμώνα, μαζί με το μπρόκολο, «φωνάζει» για μια θέση στο τραπέζι μας, τόσο νόστιμο και  τόσο θρεπτικό παράλληλα!

Και αν το χρησιμοποιείτε απλά και μόνο σε μια βραστή σαλάτα με λαδολέμονο( εξαιρετική δεν λέω…) εγώ θα σας δώσω μια ιδέα επιπλέον και μια εκδοχή για να απολαύσετε το κουνουπίδι διαφορετικά, σε ένα πιάτο σούπερ ουάου, τόσο comfort, τόσο creamy, τόσο cheesy, τόσο yummy!!!

Γιατί όπως και να το κάνουμε η ζωή είναι καλύτερη με ένα ωραίο «πιάτο» και λίγο καλό κρασί!! Συμφωνείτε?

Κουνουπίδι με τυριά και τρίμματα ψωμιού

  • Μερίδες: 3-4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι καθαρισμένο και χωρισμένο σε φουντίτσες
  • 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
  • 2 γεμάτες κ.σ.βούτυρο
  • 1 ½ κούπες γάλα
  • 1 κούπα τριμμένο τσένταρ
  • 1 κούπα τριμμένο γκούντα
  • ½ κ.γ. τσίλι σκόνη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τα breadcrumbs

  • 1-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο σε κομμάτια
  • 2-3 φέτες μπέικον σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. τσίλι σκόνη(προαιρετικά)
  • Αλάτι

Eίμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin