Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Κραυγή απόγνωσης από τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους στην Κομοτηνή – «375 οι φυλακισμένοι για μια φυλακή χωρητικότητας 90»

Στον αριθμό 375 έχουν φτάσει οι φυλακισμένοι στο Σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής, με την δυναμικότητα της φυλακής να είναι ουσιαστικά για 90, ατύπως για 160, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Προϊστάμενος του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κομοτηνής, -Αρχιφύλακας-Αντώνης Παπαδόπουλος.

«Οι συνθήκες για τους φυλακισμένους και για τους κρατούμενους που προορίζονται για την φυλακή, είναι άθλιες με τους κοριούς να χορεύουν στα στρώματα, τις ασθένειες να καλπάζουν… και για ποιο επίπεδο εργασίας να μιλάμε όταν είμαστε μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, ένας Σωφρονιστικός Υπάλληλος για κάθε 100 άτομα. Πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθεί η φυλακή τουλάχιστον από 100-150 άτομα, σε πρώτη φάση», τόνισε ο Προϊστάμενος του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κομοτηνής.

Επι πλέον υπογράμμισε πως “στις Φυλακές του Νικηφόρου της Δράμας, αν και έχουν ολοκληρωθεί, εργάζονται πάνω από 100 Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, …σε μια άδεια φυλακή, χωρίς φυλακισμένους, εδώ και ένα χρόνο…”

«Ο λόγος που δεν υπάρχουν φυλακισμένοι στο Νικηφόρο, είναι ότι δεν υπάρχει εξωτερική φρουρά. Περιμένουν την ολοκλήρωση του προγράμματος Σπουδών τους στην Κομοτηνή στα τέλη Οκτώβρη. Αν όλα πάνε καλά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και το ΦΕΚ που θα πρέπει να εκδοθεί, το πιο γρήγορο σενάριο είναι να τοποθετηθεί η εξωτερική φρουρά στις αρχές του νέου χρόνου. Θα μπορούσε ωστόσο να γίνουν αποσπάσεις και να λειτουργήσουν οι φυλακές στο Νικηφόρο Δράμας, 1-2 πτέρυγες με 100 και άνω άτομα από το Σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχετικά με το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας  Τμήματος Μεταγωγών στην Κομοτηνή, το χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» και είπε πως δεν βλέπει να γίνεται.

Σημειωτέον πως η Κομοτηνή ως έδρα Εφετειακής Περιφέρειας στην Ελλάδα, είναι η μοναδική που δεν διαθέτει Τμήμα Μεταγωγών, παρά το γεγονός πως το χρειάζεται και λόγω των συνόρων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Κομοτηνής

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη